Visszalépés a Főoldalra
TARTALOM
ELMÉLET ANYAGA
ELMÉLET, egyszerűen
FÓRUMOK
   
 
<<< Előző cikkhezKövetkező cikkhez >>>

  
      Nyomtatható változat    Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!   Szólj hozzá ehhez a cikkhez!


Szekeres SándorTéma : Információs oldalak
 

Pontosítás egy hihetetlennek tűnő gondolathoz


Mottó: Nem a tévedés, hanem a megoldástól való elfordulás a...

 

 

Tisztelettel köszöntöm Önt, Kedves Olvasóm honlapomon!

 

 

A pontosítás szándéka, hogy az Eltévedt időszámítás elméletével kapcsolatos félreértéseket tisztázza.

 

   Az elmélet szóba kerülésekor sokszor találkozni reflexszerű véleményekkel, gyakran pejoratív megnyilvánulásokkal és szinte minden esetben látni, hogy az ítéletalkotó még felületesen sem ismerkedett meg az elmélet tartalmával, mondanivalójával. A legtöbben megelégszenek azzal az információval, hogy a ' kitalált középkor ' kategóriájába tartozik, és már teszik is be a megfelelő skatulyába: 'érdekes, de nem érdekel', 'na már megint', 'sületlenség', 'butaság, ostobaság, ... stb.', és így tovább. Sajnálatos, és biztosan állítható, hogy téves megitélés alapján döntenek.
 

    Mentségükre legyen mondva, magam is így cselekedtem, amikor 2003-ban egy ismerősöm ledobta az asztalomra Heribert Illig Kitalált középkor című könyvét, miközben azzal humorizált, hogy ilyet még nem látott a világ, mert a dolgokat ellopni szokás. Hozzálopni már valóban istentelen cselekedet, és néhány szóban elmondta, hogy olyan 300 évet tett be valaki az időszámításunkba, ami nem történt meg.  Az erőteljes kifejezéseket igyekszem elkerülni, és csak annyit mondtam: hírlapi kacsa, illetve könyvpiaci kacsa, nem érdekel, azaz beraktam az első megfelelő skatulyába, saját szellemi, lelki békémet védve. Ezzel a véleményemmel elvoltam egészen a 2008-as esztendőig.
 

   Ekkor ismerkedtem meg az időszámításunkban lévő anomáliák csillagászati igazolásával, arra már nem emlékszem pontosan, hogy mely művek voltak is ezek, de lassan megvilágosodott, hogy ez a problémakör igenis létezik, és nem az Illig-könyv tárta a szakma elé, hanem jóval régebbi keletű, valamint az is kijelenthető, hogy ezek szilárd bizonyítási alapon állnak.

   A hozzáértők mindig is látták a sötét középkor és az időszámításunk rendellenességeit. Ezek feloldását, magyarázatát ki ebben, ki abban látta, de az erre adott, a borzolt felületet könnyedén elsimító magyarázatokkal mindenki elégedett volt és senki sem akart, vagy nem mert mélyebbre hatolni. Néhányan újra és újra felvetették a témát, de szellemi táptalajra nem találtak és elsorvadt a kezdeményezésük.
 

  A probléma részletesebb megismerésekor gondolkodtam csak el azon, ha ez az anomália létezik, és az összeesküvés-elmélet nem lehet megoldás, akkor mi történhetett az időszámítással? Bevillant egy megérzésre támaszkodó gondolat: megtörténhetett-e, hogy tévedésből egy másik időszámítást vezettek be? A megérzés után indulva - meggyőződve, hogy más nem foglalkozik a gondolattal -  jutottam el az elmélet papírra vetéséig.

 

  Hasonlatképpen néhány olyan, mára már elfogadott elmélet, vélemény, amelyek keletkezésükkor megkapták a maguk skatulyáját (Pl. ostobaság):

a Föld gömbölyű,

a Föld kering a Nap körül,

repülő szerkezetek, repülő gépek,

Darvin evolúcióelmélete,

számítógépek hétköznapi elterjedése száz éven belül

...és a felsorolás korántsem teljes. Jó néhány, már megvalósult ötlettel lehetne kiegészíteni a listát.

 

Azt hozzá kell tennem, hogy a hirtelen véleményalkotóknak is van némi igazsága, mert a kitalált középkor problémájának összeesküvés-elméletre alapozott megoldását én is sületlenségnek tartom a mai napig és az sem enyhít a véleményemen, hogy Illig úr láthatóan nem, vagy pontatlanul ismerte a megoldás szikráját kipattintó forrásokat, a középkori magyar krónikákat...

 

...de az eltévedt időszámítás elmélete nem összeesküvésre épül, nem töröl ki történelmi eseményt, nem vádol meg senkit, és ami fő, nem módosítja a ma érvényes évszámot.
 

 

Hanem:

- helyére teszi az eseményeket, mint ahogyan a históriai kutatások ma is pontosítanak itt-ott

- magyarázatot ad a sötét középkor létrejöttére és az elcsúszott csillagászati eseményekre

- magyarázatot ad jó néhány rejtélyes históriai eseményre, (pl. hunok, avarok kora)

- magyarázatot ad néhány rejtélyes időszámításra (pl. kopt, etióp)

- megtalált jó néhány históriában leírt csillagászati eseményt, fogyatkozást

- megtalálta a Bibliában leírt csillagászati eseményeket az új időpontban (betlehemi csillag)
 

 

   Egy új név kellett az elméletnek, mivel más úton indult el, mint az eddigiek. Eredetileg az 'eltévesztett időszámítás'' elnevezést kapta volna, ami talán pontosabban adta volna vissza, hogy valójában mi is történt az időszámításunkkal.

   Azt magam is látom, hogy a munka meglehetős bonyolultsággal szerteágazó/összefonódó bizonyítási folyamatra épül, és itt-ott hibák/tévedések vannak benne, de túl sok történelmi adat, túl sok esemény épül össze egy egésszé, ahhoz, hogy megismerve részleteit, elmélyülve összefüggéseiben tagadni lehessen az elmélet igazságát.

 

Kívánok mindenkinek kellemes szellemi kalandot az elmélet megismerésének útján.

 

2011. február 20.

 

Szekeres Sándor

 

Szekeres Sándor


  
    Nyomtatható változat    Küldd el ismerősödnek ezt a cikket! Szólj hozzá ehhez a cikkhez!

Sz:SzekeresS
Idő:2011.06.19.
Olv.:1367
Cimkék:

<<< Előző cikkhezKövetkező cikkhez >>>
 
    

  
 
 
    

   
 

Eddigi hozzászólások:

A cikkek kigyüjtött hozzászólásainak oldalára =>


Hozzászóló neve: Hollós Máté VendégkéntCikkek 307. hozzászólásaIdeje: 2017.01.29. 17:07  

Darwin evolúciós elmélete talán nem a legjobb hasonlat volt, mivel azt bármennyire is erőltetik, el fog bukni és 2 - 300 év múlva már senki sem emlkékszik rá. Napjainkban egyre többen gondolják úgy, hogy ősatyáik Ádám és a pátriárkák voltak, nem pedig a kőbaltás félmajom, nem is beszélve a intelligens tervezettség elméletének terjedéséről.
Ha az eltévedt időszámítás nem is egy összeesküvés következménye, akkor is hajt némi hasznot valakiknek. Elaltatja az emberiséget, mert azt sugallja, hogy már túl vagyunk a hatodik évezreden (azaz a Krisztus utáni másodikon) és lám, nem történt semmi, nem jött a világkatasztrófa és nem kezdődött el a hetedik boldog évezred.
Csak megjegyzem, hogy a szabadkőműves időszámítás szerint ma 6016 január 29.-e van, csak ők úgy mondják: "anno lucis" vagyis a fény(hozó) éve, a következő, a 6017. év, március 1.-én kezdődik, a régi pogány tavaszi újévnek megfelelően.
Tehát vannak, akiknek jól jön, ha a népek azt hiszik, betelt a Teremtés utáni hatodik napnak szimbolikusan megfelelő hatodik világkorszak (évezred), és minden megy tovább. Pedig ez nagy tévedés! Még párszáz év, és csak akkor telik be.


Hozzászóló neve: SzekeresSCikkek 302. hozzászólásaIdeje: 2014.12.21. 09:02  

Mivel az előző beírás is erről kérdez, összevonva válaszolnék rá.

Idézet: Az elmélet tetszik. Azonban én, mint egy hatvanas összeesküvés elméletekben megedződött öregúr úgy gondolom, hogy nem kell annyira félni az összeesküvés elméletektől. Az elmúlt öt hat év engem ugyanis arról győzött, meg hogy az összeesküvés elméletek nagy számban "összeesküvés gyakorlattá" módosultak. És minden ilyennek az eredője egy irányban keresendő.

Szinte biztos, hogy léteznek olyan érdekérvényesítő összefonódások, amelyek megfelelnek az összeesküvés-elmélet fogalmának, de az is biztos, hogy ezek azonnal vagy rövid idő múlva szeretnék látni hatásukat, nem pedig „egyszer csak”, generációk múlva.
Gondoljunk bele, hogy mit szólna egy két lábon álló, hatalmat gyakorló egyén, ha valaki megkeresné, hogy, fogjunk össze, hamisítsunk, hogy majd száz-kétszáz-ötszáz év múlva ne legyen probléma belőle, ha akkor lesz majd olyan csoport, akinek szüksége lesz rá.
Hülyének nézné és elküldené melegebb tájakra.
Ha volt is hamisítási szándék az időszámítás körül, annak olyan problémát kellett volna orvosolni, ami akkor is létezett. Pl. a hatalom megőrzése nem tartozott ide, mert azt a kard ereje és a vallás támogatása megoldotta. A többi liláról nem is beszélve.
Én a beírások, beszélgetések időpontjáig nem találtam olyan okot, ami racionálisan elfogadható alap lett volna egy hosszútávú érdekérvényesítő akaratnak. De ez nem jelenti azt, hogy ebben a pillanatban nincs ilyen, igaz kissé erőltetettnek látom, de kevesebb információ alapján is több száz elméletet gyártottak a hozzáértők”. Egyelőre csak annyit, hogy az információmorzsák itt vannak a honlapon, és ha volt is hamisítási szándék, az lehetett az alapja, mert azonnali információ eltitkolásra volt szükség, ami máig igaz.


Idézet: Vannak bizonyos gyökértelen vagy gyenge történelmi gyökerekkel rendelkező népcsoportok, akik betegesen ki akarják pusztítani a tradicionális ősnépek gyökereit, mindeközben teremtve maguknak hamis múltat.

Ezt a - szerintem zavarkeltőnek terjesztett álságot – lilák közé sorolnám.  Elég könnyű átlátni rajta. A mai őstörténet alapja, hogy a hatalmat gyakorló nemesség próbálta megkeresni őseit a krónikák után, aminek van is némi alapja, de csak némi. Ez csak a nemességre igaz, sajnos tévesen kivetítették a köznépre és a nyelvére. Vallom, hogy a köznép és a nyelve Kárpát-medencei eredetű. Az őshazakereséshez viszont „gyenge történelmi gyökerekkel rendelkező népcsoportok”-nak semmi köze. Köztudott hogy, honnan származnak, nem is tagadja senki. Sem ők, sem mások. Ezért egy rágalmazó hangulatkeltésnek tartom.

Finnugor elmélet:

Erről csak annyit, hogy az elmélet időben tőlünk olyan távolságba tenné ezt a kapcsolatot, amely értelmetlenné teszi az egészet. Szerintem a nyelveket nem szóegyezések, hanem szabályaik szerint kellene rokonítani.

…és a szolganépek:

Az a bizonyos ostoba hősi pátosz! Tessék mondani, hol vannak azok a bizonyos hősi ősök? Sehol. Egyszerűen kihaltak, felszívódtak, őshazával együtt. Eltűntek, beolvadtak és kik élnek most itt: az akkori köznép leszármazottai. Még a nemesi réteg zöme is az őshonos népből lett kiemelve a tatárjárás után. Megtagadjuk saját őseinket. Na, ezt nevezem aljasságnak. Amikor a fiú kitagadja az apját, egy gátlástalan megszálló kedvéért, miközben elveszti nyelvének valódi forrását, valódi gyökereit. Ez az őshaza kapával és kaszával épült fel, és nem nyíllal és karddal, mert az csak pusztítani tud, akár véd, akár támad. A nyíl és a kard már többször elvesztette hazánkat. A kapa és a kasza és a nyelv tartotta életben, ami a köznép kezében, tudásában volt. Ennyit a lenézett szolganépről… Valakiknek nagyon szégyenkeznie kellene.

Kicsit erősre sikeredett a vége, de meggyőződésem, hogy ez az igazság.


Hozzászóló neve: LL.kedő VendégkéntCikkek 301. hozzászólásaIdeje: 2014.12.18. 10:37  

Az elmélet tetszik. azonban én mint egy hatvanas összeesküvés elméletekben megedződött öregúr úgy gondolom, hogy nem kell annyira félni az összeesküvés elméletektől. Az elmúlt öt hat év engem ugyanis arról győzött meg hogy az összeesküvés elméletek nagy számban "összeesküvés gyakorlattá" módosúltak. És minden ilyennek az eredője egy irányban keresendő.

Vannak bizonyos gyökértelen vagy gyenge történelmi gyökerekkel rendelkező népcsoportok akik betegesen ki akarják pusztítani a tradícionális ösnépek gyökereit, mindeközben teremtve maguknak hamis multat.

Az itt előkerült eltévedt középkor elmélet az én lelkemhez is közelebb van mint a kitalált középkor, de azt is látni kell, hogy amannyiben önnek van igaza, a hiba felfedezésekor igenis rátelepedtek bizonyos "összesküvök" akiket nagyon zavart hogy a kárpátiai népek európa ösnépei és ök azok akik ide beszivárogtak, bekéreckedtek és kellet nekik egy Nagy Károly és a Karolingok legitimálni ittlétüket.

Ami engem kicsit zavar és a Fin Ugribugrti elmélet felé kacsintónak mutatja a tanulmányt, hogy az összegzésben mindenáron alacsonyabb rendű szolganéppé degradálja a kárpátiai ösnemzetetakit mindenféle szteppei holdák kényükre kedvükre leigázhatnak.

Ugyanakkor a tanulmányban fel vélem fedezni hogy a szkiták mint nagyon korai népcsopotr itt vannak a medencében és tudjuk hogy kiterjedt birodalmuk volt kisázsiában. Nem hangzik sokkal jobban az, hogy ezek a beérkező "Uralkodó Házak" katonáikkal és szolgáikkal örökösödési okon érkeztek az öshazába hogy átvegyéh a szakrális hatalmat? és ez is összehangolódik azzal a ciklikussággal hogy 2-3-400 évenként kifárad kihal elsatnyúl az előző "Uralkodó Ház".

Számomra nagyon sokat mondó a Dalai Láma azon üzenete miszerint ez a Kárpátiai terület, Budha (Buda) köz pontal, valamiféle szakrális szellemi vallási központja volt Szkítiának (a föld szív csakrája) és ezért az itteni uralkodók kiemelt szerephez jutottak Szkítián belül.


Hozzászóló neve: téve VendégkéntCikkek 298. hozzászólásaIdeje: 2014.09.04. 13:37  

Lehet, hogy említették, de Tóth Gyula többször említi nevét a blogjában, ha jól emlékszem Szkítiától Maghrebig a címe.

Leírja, hogy nem hisz az összesküvés elméletben? Megkérdezhetem, hogy miért?


Hozzászóló neve: Hitvivő VendégkéntCikkek 259. hozzászólásaIdeje: 2012.04.11. 13:52  
Mi a helyzet a Bibliával?
Az időszámítás kezdetét mégiscsak Jézus születéséhez köti a köztudat, aminek forrása az újszövetségi írások.

Hozzászóló neve: SzekeresSCikkek 226. hozzászólásaIdeje: 2011.06.23. 03:45  
Kedves Tibor!
Köszönöm. Igyekszem rászolgálni a dicséretre.

Hozzászóló neve: P. Tibor VendégkéntCikkek 223. hozzászólásaIdeje: 2011.06.07. 18:36  
Tisztelt Szekeres Úr!

Mezei Attila az Illig könyv ajánlójának végén a következőket írja:

Remélem az elkövetkező években „tiszta víz kerül a pohárba”, és sikerül kideríteni az igazságot. Mindenesetre belegondolni is félelmetes: lehet hogy most nem 2005-öt, hanem csak 1705-öt írunk?

Elolvasva művét, úgy látom, és nagyon bízom benne, hogy Öné ez a tiszta pohár.

P. Tibor

Hozzászóló neve: SzekeresSCikkek 219. hozzászólásaIdeje: 2011.06.02. 04:06  
Nincs mit!

Hozzászóló neve: SzekeresSCikkek 205. hozzászólásaIdeje: 2011.05.28. 14:29  
Kedves E.M.!

Köszönöm a javaslatot.
Eredetileg Pontosítás az elmélethez volt a címe. de kevesen figyeltek fel rá.
Majd beemeltem a hihetetlen gondolat kifejezést, mivel először én sem akartam komolyan venni az ötletet, és egy kicsit pihentettem, majd az egyik hozzáértő barátom javaslatára kezdtem komolyabban kutatni a témát.

Remélem a mostani már valóban beszédesebb:
Pontosítás egy hihetetlennek tűnő gondolathoz...

Hosszú, nehéz útra számítok az elmélet kapcsán.

Minden jót kívánva:
SzekeresS.

Hozzászóló neve: Enigma VendégkéntCikkek 204. hozzászólásaIdeje: 2011.05.28. 09:50  
A címben szereplő Útbaigazítás helyett szerencsésebb lenne a Pontosítás kifejezés.

Tisztelettel:
E.M.

Hozzászóló neve: SzekeresSCikkek 198. hozzászólásaIdeje: 2011.05.25. 18:06  
Eddig egy kevésbé szembetűnő helyen, a Főmenűben, de ott nem lehetett hozzászólni ezért gondoltam ide átemelni.

Köszönöm!
Valóban problémásnak látom az elmélet helyzetét, ugyanis az elődök, hogy is mondjam: kissé lejáratódtak a szakma körében.

Meglátjuk...


Hozzászóló neve: Kiskormos VendégkéntCikkek 194. hozzászólásaIdeje: 2011.05.24. 06:04  
Eddig hol volt ez a cikk?
Remek gondolat, hogy megpróbálja elválasztani az Illig-féle vonaltól, mert rendkívül rossz a szakmai megitélése.
Nem lesz könnyű dolga így sem az elmélet elfogadtatásával.

Sok sikert kívánok!

 
    

   
 
A cikkhez regisztráció nélkül is hozzászólhatsz, egy tetszőleges név megadásával.
Ne feledd: azok a szavak, amelyekkel minősítesz valakit, többet mondanak rólad, mint akiről beszélsz!
Neved / nicked:   
  (Írjál be egy nevet, különben nem megy el a hozzászólásod.)

Extra mosolyok:
(Egérrel megfogva behelyezhetőek a szövegbe.)

Humán ellenőrző kód:

Másik_kód_kérése
Kedves Hozzászóló!
Írd be ide a fenti képen látható kódot.
Ez a programok által bevitt veszélyes tartalmak beírásának megelőzésére szolgál.
(ha bizonytalan vagy a kód olvasásában, a kis nyilakra kattintva kérhetsz egy másikat) 
    

 
Generálás ideje: 0.05 mp 

Mottó:

A tévedés be nem ismerése a megoldástól való elfordulással egyenlő és csak árt mindenkinek. Az idő pedig olyan mint víz, előbb-utóbb a felszínre dobja, ami nem oda való.

(Nemtom)


Kezelők
 BEMUTATKOZÁS
 LEXIKON

Online könyvrendelés
Fotóalbumok
Linkek, társoldalak Honlap statisztika

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


Téma bevezető és tartalma

Információs oldalak
Információk, leírások, útmutatók a honlaphoz és témáihoz.


Információs oldalak téma tartalomjegyzéke

Bemutatkozás
Pontosítás egy hihetetlennek tűnő gondolathozMa érvényes évszámok

Jelenlegi:2018
Etióp:2010
Kopt:1734
Iszlám:1439
Perzsa:1397
Zsidó:5778
Indiai:1940
Bizánci:7526
Örmény:1466

Az évszámok a számítógép dátumbeállításához igazodnak.

Eltévedt évszámok

Jézus születésétől számolt
TévesHelyes
20251778
Arszakida éra
TévesHelyes
22652018
Szeleukida éra
TévesHelyes
23292082
Róma alapításának érája
TévesHelyes
27712524
Nabú-nászir-éra
TévesHelyes
27652518
Olimpiai éra
TévesHelyes
698 ol. 2 év633 ol. 2 év

Az évszámok a számítógép dátumbeállításához igazodnak.

Információk
 
Ugrás_a_cikk_oldalára

 

Unsoft.hu


Levél a webmesternek


Egyiptomi kopt naptár

Etióp naptár

Iszlám naptár

Honlapok
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Eltévedt időszámítás
  Mocsáry Évelőkertészet
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Elektro-Tec, Gyöngyös
  Ősmagyar nyelvek
  Meglátások
  Eurochess
  Hevessakk
  Agriasakk
  Boricsev Oleg
  Mellár Mihály: Kitalált a kitalált középkor az...
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Tomory Gábor Néptánciskola
  Borostyán Néptáncegyüttes
  Csibészke Néptáncegyüttes
  Mákvirág Néptáncegyüttes
  A gyöngyösi Ringsted utca oldala
  Évelő növények, évelő virágok
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Egyszerű játékok a sakktáblán
  Szkíta Főnix
  The Scythian Phoenix

Statisztika
Te vagy itt a(z)
2734342
látogató!
Ma  18,
ebben a hónapban
15107 látogató volt.
Jelenleg
1 regisztrált tag
és 12 vendég olvas minket.

Üdvözlöm oldalamon!

Oldalt eddig 2734342 alkalommal keresték fel.

Regisztrált felhasználók száma:134
Látogatók összesen 617 alkalommal szóltak a fórum 9 témájához és a honlap cikkeihez.

Legutóbbi 5 felhasználónk:
Gondol-f
enteje
trilla
Teupoko
Albrecht Lajos

Mai legolvasottabbak
Magyar kutató a betlehemi csillag és a fantomkor nyomában  (1)
Római naptár, a Fasti (részletek)  (1)
II. Az elmélet alapjai  (1)
V. Fantomévek nélkül  (1)
X. Függelék  (1)
Pontosítás egy hihetetlennek tűnő gondolathoz  (1)
A naptárkészítés problémái  (1)
Az ellentmondásos naptárreform  (1)
A TÖRTÉNELMI RÉTESTÉSZTA - újragyúrva  (1)
EREDETÜNK és ŐSHAZÁNK  (1)