Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Felhasználók magánéletének védelmét tiszteletben tartjuk, ezért kizárólag azokat az információkat kérjük el, amelyek a regisztráció során feltétlen szükségesek. Ez a dokumentum az Ön személyes adatainak kezeléséről és az azzal kapcsolatos jogairól ad tájékoztatást az Európai Unió rendelete (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendelete, továbbiakban GDPR)) és a hazai jogszabályok alapján.

Mi ez az oldal?

Az 'ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS' egy magánkezdeményezés, amelynek honlaptechnikai létrehozója és kezelője Szekeres Sándor. Az ADATKEZELŐ elérhetőségei a főoldal ELÉRÉSEK menüpontjában találhatóak.

Mi tárolódik el, miért és meddig?

Kizárólag azok az adatotok tárolódnak el, amelyeket a látogató regisztrációkor megad. Ezek a felhasználónév, jelszó, email és név. Az email és a név megadása nem kötelező. A regisztráció során közölt adatok megadása mindig önkéntes, de a kötelezően megadott adatok nélkül (felhasználónév, jelszó) a felhasználó beazonosítása elképzelhetetlen. Hírlevelünk nincs.

Ki kapja meg felhasználóink személyes adatait? (Adattovábbítás, adatfeldolgozás)

Semmilyen személyes adatot nem adunk tovább, és nem folytatunk adatelemzést.

Partnereink jogai

Partnereink bármikor jogosultak hozzáférni a saját magukkal kapcsolatos adatokhoz, kérhetik azok helyesbítését vagy törlését. Joguk van ahhoz is, hogy korlátozzák az adatok feldolgozását, vagy tiltakozzanak a személyes adataik profilkészítésére és azok közvetlen marketing célokra történő felhasználására vonatkozóan. Felhasználóinknak joga van az adathordozhatósághoz is, ami azt jelenti, hogy kérésére elküldjük az általunk kezelt személyes adatokat számítógép által olvasható formátumban.

A felügyeleti szerv

Joga van panaszt tenni a nemzeti felügyeleti hatóságnál, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. Az elérhetőségeket megtalálja a http://www.naih.hu weboldalon.

 


 
 
ELÉRÉSEK
REGISZTRÁCIÓ
HONLAPTARTALOM

13761/514 | R0/V22

Felhasználónév:

Jelszó:


 

Ma érvényes évszámok


Jelenlegi

:

2022

Etióp

:

2015

Kopt

:

1739

Iszlám

:

1443

Perzsa

:

1401

Zsidó

:

5783

Indiai

:

1944

Bizánci

:

7531

Örmény

:

1470


Az évszámok a számítógép dátumbeállításához igazodnak.

 

Téves évszámok


Jézus születésétől számolt (i.e.7)

TévesHelyes

2029

1782

Arszakida éra

TévesHelyes

2269

2022

Szeleukida éra

TévesHelyes

2334

2087


Az évszámok a számítógép dátumbeállításához igazodnak.

 

Civilizációk téves évszámai


Róma alapításától számolt évek

TévesHelyes

2775

2528

Egyiptomi Nabú-nászir-éra

TévesHelyes

2769

2522

A görög olimpiai éra

TévesHelyes

699 ol. 2 év

634 ol. 2 év


Az évszámok a számítógép dátumbeállításához igazodnak.

 

Fontosabb évszámok


Az újTörténelmi eseményekA régi
ÚR e. 516A görög időszámítás kezdeteBC 776
ÚR e. 252A marathoni csataBC 490
ÚR e. 242A thermopülai csataBC 480
ÚR e. 209A szalamiszi csataBC 449
ÚR e. 190A peloponnészoszi háborúBC 431
ÚR e. 75Nagy Sándor halálaBC 323
ÚR e. 65Szeleukida időszámításBC 312
ÚR/AD 1Arszakida időszámításBC 247
ÚR/AD 175Spartacus rabszolgafelkeléseBC 73
ÚR/AD 203Julius Caesar naptárreformjaBC 45
ÚR/AD 204Julius Caesar halálaBC 44
ÚR/AD 220Római császárkor kezdeteBC 27
ÚR/AD 239Augusztus népszámlálásaBC 08
ÚR/AD 247Mai időszámítás előtti 1. évBC 01
ÚR/AD 248Mai időszámítás szerinti 1. évAD 01
ÚR/AD 531Diocletianus császár ur.AD 284
ÚR/AD 572Niceai zsinatAD 325
ÚR/AD 622Hidzsra (Mohamed futása)ugyanaz
ÚR/AD 642Római Bir. kettészakadásaAD 395
ÚR/AD 700Attila halálaAD 453
ÚR/AD 723Az ókor végeAD 476
ÚR/AD 774Justinianus császár ur.AD 527
ÚR/AD 784Római időszám. megszűnéseAD 537
ÚR/AD 800Nagy Károly megkoronázásaugyanaz

 
 
A könyv címlapja

 

Unsoft.hu


Levél a webmesternek

 
  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  GONDOLGOK
  FORRÁSOK
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Elektro-Tec, Gyöngyös
  Ősmagyar nyelvek
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Gyöngyösi ENERGIA SC sakkegyesülete
  Meglátások
  Boricsev Oleg
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  A gyöngyösi Ringsted utca oldala
  Évelő növények, évelő virágok
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Szekeres Sándor: Egyszerű játékok a sakktáblán
  Szkíta Főnix
  The Scythian Phoenix
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken
 
 

Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.