Visszalépés a Főoldalra
TARTALOM
ELMÉLET ANYAGA
ELMÉLET, egyszerűen
FÓRUMOK
   
 

Kik vagyunk?

A honlapon, illetve a könyvben leírt elmélet alaposan felforgatja a máig éles viták tárgyát képező őstörténetünk korszakát. Ennek ellenére, csak azért fordultam a témához és írtam meg ezt a fejezet, hogy az arszakida időszámítást a Kárpát-medencébe behozó népről is kapjak némi információt. A levont következtetés a pártus birodalom keleti szomszédságába vezetett, a fehér hunok birodalmába, ami a mai Türkmenisztán, Üzbegisztán és Kazahsztán területén létezett.
A mai magyar népesség genetikája azt mutatja, hogy őseink túlnyomó többsége mindig is a Kárpát-medencébe élt, és (szerintem) származásunkban nagy szerepet kell kapnia Hérodotosz által leírt itt élő népeknek, a szigünnáknak és az agatürszöknek, hazánk nevének Kína hivatalos nyelvén, valamint a rengeteg szeg és sziget helynevünknek, a szegény szavunknak, a máig rejtélyes csónakos fejfáknak és a kunhalmoknak.

 
    

   
 
Új hozzászólás 

 (Listázva: : 28-1 )  

Toma Vendégként2013.08.07. 23:16(28.)

Nagyon ügyes!!!! Napok óta gondolkodom egy dacos bejegyzésen, és sikerült összeszednem magam, de csak ennyire jutottam : ..khm..

A hozzászólás előzmenye >> 10. hozzászólás E-mail küldéseVálasz a beírásra

hun1 Vendégként2012.11.10. 13:47(27.)

az egesz tortenelem hamisitott - kb i.e. 800 ota amiota tudunk gorogrol .

 

az azelottit toroltek a konyvekbol.

 

erdemes megnezni hogyan irjak a tortenelmet [ Curtius,Arrian] amikor nagy sandor es az apja dolgairol ir a szkitakkal kapcsolatban.

 

Samarkandanal leirja az egyik hogy 'egy lazado Maracandabol Samarkand fovarosaba menekul nagy sandor elol' mikozben Maracanda a fovaros!stb

  E-mail küldéseVálasz a beírásra

kispoli2012.09.20. 07:43(26.)

Csatlakozva:
2008.09.15

Hozzászólások száma: 3

Lényegében igaz, mégis, hagy mondjak ellent, mer azt azért jó lenen tudni, hogy mi történt a kora középkorban és a honfoglalás idején, hogy ennyire össze vagyunk zavarodva.Hahaha!

A hozzászólás előzmenye >> 25. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

Dixtroy Vendégként2012.06.07. 06:25(25.)

Kicsoda József?


A bibliát olvasó, mikor Jézus születéséhez ér, mindig elgondolkodhat azon, hogy József,  Mária férje milyen dicső ősökkel büszkélkedhet, származását visszavezetik Ábrahámon keresztül egészen Ádámig!! Ami nagyon impozáns, csak annyi a probléma vele, hogy - a biblia szerint - nem ő Jézus apja.. Ebben az esetben joggal vetődik fel a kérdés: Kit érdekel, hogy kicsoda József?


A finnugor elmélet a szavakon alapul, a feltételezett őshazák során hol és milyen szavakat vettünk át a tőlünk mindig fejlettebb népektől szakadatlan vándorlásunk során. A durván 500 szó alapján pontosan felrajzolják nekünk mikor váltunk el melyik nyelvrokonunktól, mikor hol tartózkodtunk. Ez mind nagyon ügyes.


A Honfoglalás során durván 100-400 ezer ember érkezett a Kárpát-medencébe, az itt élő emberek 400 ezer - 1 millióan lehettek. Amikor a varégok megalapították a kijevi rusz nagyfejedelemséget, a saját nyelvüket szépen lassan elhagyták, és felvették a többség nyelvét. Ha az itt élők is a magyarhoz hasonló nyelven beszéltek, akkor persze szó sincs beolvadásról, sokkal inkább egyesítésről, amit akár magyarázhatja rengeteg rokon értelmű szavunkat. Mivel ma magyarul beszélünk, ez lehetett a már itt lakó többség nyelve. Ebben az esetben mit számít az, hogy a finnugor elméleti vándorlás során hol mit, kitől, ha mi ma a mindig is itt élő többség nyelvét beszéljük?


Kicsoda József?


 

  E-mail küldéseVálasz a beírásra

SzekeresS2011.09.22. 15:08(24.)

Csatlakozva:
2008.08.26

Hozzászólások száma: 296

Ehhez sokat nem kell hozzátenni, legfeljebb annyit, hogy a mai hivatalos szemlélet kicsit hasonlít a Bizottság együttes Einstein illata című dalához...(olyan szagos/zavaros/maszatos agylöttyenés)
Meghajlok előtted!

A hozzászólás előzmenye >> 23. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

Dixtroy Vendégként2011.09.12. 13:59(23.)

A "Kik vagyunk?" kérdésre nem létezik egyszerű válasz. Olyan mint Albert Einstein illata:


"A. Einstein illata olyan mint egy 
impertinens pástétom szaga 
egy kicsit vérbiblia egy kicsit hasadásmágia
egy kicsit rothadásmánia 
vagy komplikációcérna 
egy kicsit hurokszimfónia egy kicsit hallgatásbalerina
vagy nyilvántartásdisszertáció 
egy kicsit váladékeufória 
egy kicsit matematikaizsebkés 
egy kicsit gerillasmink. Tessék specialisták!"


A cinizmust félretéve, az utóbbi években a témának utánolvasva az alábbi sarkallatos kijelentéseket tehetjük:


1. Nyelvünk belső logikája - a mondaton belüli szórenddel a mondandó árnyalása, a szóbokrok, a variábilitás, a dallama, stb. - olyan szinten hatja át kicsiben és nagyban, hogy még ha elfogadjuk is azt a feltevést, (a MTA szorgos kutatásának köszönhetően) hogy kb 10 eredeti magyar szó van, a többit mind mástól vettük át, akkor is olyan koherens egészet alkot, ami más népeknek nincs! A szavak lehetnek mások, de a zene ugyanaz.


2. Hazánk területén levő több ezer éves maradványok genetikai markerei kimutathatóak a ma itt élőkben, alig, vagy egyáltalán nem a többi európai népben. Ez csak úgy lehetséges, hogy a mindig is itt élők szívós munkával mindenkit (szarmatákat, avarokat, magyarokat, besenyőket, kunokat, stb) magukba olvasztottak.. és az ő génjeik a dominánsok!


3. A régészeti leleteken található motívumokból és a temetkezések elhelyezkedéséből megállapítható hogy mindig is rokon népek laktak itt. Az utóbbi évek nagyszámú autópálya építkezése során nagyon sok új lelet került elő. ezeket sajnos nem elég megtalálni, azonosítani katologizálni kell. Meggyőződésem, hogy ennek elvégzése nagyon sok dologra fényt derít.


4. Történetírásunkat végre helyiértékén kellene kezelni. Schliemann nem ásta volna ki Tróját az Íliász, Botta nem lelte volna meg Babilont a Biblia komolyan vétele nélkül. (Ős)-történetírásunkban minden benne van. Ha a gyerek az apját kérdezi, hogy "Kik vagyunk?" lehet, hogy a valóvilág ismerete nem segít a pontos válaszban, míg ha nagy, vagy dédapját kérdezi, ők valószínűleg pontosabb válaszokat fognak adni.


 

  E-mail küldéseVálasz a beírásra

SzekeresS2011.09.11. 09:45(22.)

Csatlakozva:
2008.08.26

Hozzászólások száma: 296

Igen!
Visszatekintve az időben - íly messzire - nyugodtan kijelenthető, hogy mindkettő, azaz mindkét népességnek leszármazottai vagyunk..., hogy milyen arányban, az bizony hosszú ideig lesz még polémiák tárgya...Kacsintás

A hozzászólás előzmenye >> 21. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

Archlord Vendégként2011.08.06. 07:33(21.)

Most egy kicsit össze vagyok zavarodva!Mi a franc!?

 

Akkor most kik is vagyunk?
Őshonosak vagy az időszámítást behozók?

 

Miii?

  E-mail küldéseVálasz a beírásra

Haver Vendégként2011.06.22. 16:54(20.)

Ha nem is betoldás volt az a vitatott pár száz év és ha nem is szándékosan tették, de azt bizony, ki lehet jelenteni, hogy rengeteg álinformációt sulykoltak a köztudatba erről a korról és eleinkről. 
Az őstörténetünk szándékos eltorzításán ez az elmélet sem változtat lényegesen.
Sajnos.

A hozzászólás előzmenye >> 18. hozzászólás E-mail küldéseVálasz a beírásra

Kiskormos Vendégként2011.03.10. 12:12(19.)

Ellentétben az előttem szólóval, én hiszek ebben az őstörténeti vonalban, amit a genetika is igazolni látszik! Ez egy logikus, életszerű őstörténeti vonal.


Csak így tovább! Sok sikert a kutatóknak!

A hozzászólás előzmenye >> 18. hozzászólás E-mail küldéseVálasz a beírásra

Kanonok Vendégként2010.09.05. 06:19(18.)
Érdekes elméleti vonal, főleg a következtetések fonala, de számomra ez túl sarkos megfogalmazás, és talán korai az őstörténeti vonal elkötelezettsége.
  E-mail küldéseVálasz a beírásra

SzekeresS2010.08.21. 10:07(17.)

Csatlakozva:
2008.08.26

Hozzászólások száma: 296
Köszönöm!
Nem feltétlenül káros, hogy nem vagyok szakmabeli. Ha az lennék, valószínűleg istenkáromlásnak tartottam volna az egészet, féltve a szakmai presztizst.
A kívülálló, messziről jött ember bátrabb, könyebben látja, találja meg a hibákat és megoldásaikat.
A hozzászólás előzmenye >> 16. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

5letelő Vendégként2010.08.16. 06:05(16.)
Hm! Elgondolkodtató, de nem markol túl sokat?
Ugyanakkor jól beépül elméletébe ez a gondolatsor.
Kár, hogy nem történész.

Minden jót!
  E-mail küldéseVálasz a beírásra

SzekeresS2010.07.29. 15:18(15.)

Csatlakozva:
2008.08.26

Hozzászólások száma: 296

Köszönöm, valóban jól illeszkedik!

A hozzászólás előzmenye >> 14. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

Balambér2010.07.27. 12:25(14.)

Csatlakozva:
2010.05.05

Hozzászólások száma: 3
Majd elfelejtettem:
Véleményem szerint, ez elég jól illeszkedik az elméletéhez, Szekeres uar!
Elnézést a tréfáért.
(Módosította Balambér 2010.07.27. 14:25-kor)
A hozzászólás előzmenye >> 13. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

Balambér2010.07.27. 12:14(13.)

Csatlakozva:
2010.05.05

Hozzászólások száma: 3
Csak egy adalék az úr szavunkhoz:

Vásáry István, A régi Belső-Ázsia története című művében következőket írja:

Kik voltak azok a nomádok, akik 350 körül betörtek Toharisztánba, és a kidaritákat onnan kiűzték? A steppei történelem egyik legfogasabb kérdése ez, mivel a hódítók neveként, a zsuanzsuanokon kívül, sok más népnév is szerepel forrásainkban. Így a „kis jüecsi”-kről szóló részben a Vej su már nem zsuanzsuanokról, hanem hiungnukról beszél. Szintén kínai forrásból értesülünk arról, hogy ez időben Szogdiát (kínai Szute) is hiungnu támadás érte. Hogy a hiungnu névvel kapcsolatban nemcsak a megszokott archaizálási tendencia érvényesült, bizonyítja az a tény, hogy a Toharisztánban és Szogdiában megtelepült nomádok később érmét verettek, s érméiken, melyeken a görögből kifejlesztett ún. baktriai írást használták, az OIONO név szerepel, mely egy hjóno hangalakot ad vissza. A hjóno és hiungnu nevek összefüggéséről rövidesen szólunk majd. Ismét egy másik kínai forrás a nomád betörés résztvevőit hua névvel illeti, mely kínai átírásban egy korabeli uar alakot ad vissza. Végül 456-tól a Heftal nevű dinasztia kerül hatalomra, amely után heftalitáknak nevezik Toharisztán lakóit egészen 557-ig, mikor is a türkök megdöntötték a heftaliták birodalmát.

A 4–5. században tehát a hjóno, uar és heftalita néven szereplő népek, melyek 350 körül telepedtek be Toharisztánba, nagy szerepet játszottak az iráni világ életében. Perzsiát nem egyszer romlásba vitték, hódításokat hajtottak végre Északnyugat-Indiában, törzseik telepedtek le Észak-Mezopotámiában, a mai Moszul vidékén. Stb. stb...


Ezt a népet ismernénk a régi magyar irodalomban, illetve a népi szájhagyományban magyar urak-ként emlegetve?

(Módosította Balambér 2010.07.27. 14:14-kor)
  E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

Hazanéző Vendégként2010.06.27. 06:13(12.)
Köszöntöm Szekeres úr!

Nehéz olyan véleményt alkotni az elméletéről, amiben ne merülnének fel kétségek bizonyos részletei iránt, ugyanakkor az a bátorság amivel témát ennyire kiszélesítette tiszteletet érdemel. Mintha gyakorlatilag a teljes történelemszemléletet át szeretné alakítani. A legtöbben megelégednének kis eredményekkel, például a magyar krónikák évszámainak összefüggéseivel, és többit apránként fűzögetnék hozzá.
Mindezek ellenére gratulálok elméletéhez, különösen érdekes és szívhez szólóan tetszetős az őstörténetről szóló rész.
További sikereket, jó munkát kívánok Önnek.

VeGe
  E-mail küldéseVálasz a beírásra

SzekeresS2010.06.18. 09:46(11.)

Csatlakozva:
2008.08.26

Hozzászólások száma: 296
Igen sokan vagyunk ilyen kívánalmakkal.
Reméljük előbb-utóbb bekövetkezik ez is.
A hozzászólás előzmenye >> 10. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

szzoli2010.06.18. 09:43(10.)

Csatlakozva:
2010.06.18

Hozzászólások száma: 9
Rengeteg ilyen érdekes momentum után nem lehetne már végre rendbe tennünk történelmünk!? Az biztos, hogy a világban nagyon sok akadályba ütközhetünk, de itthon úgy alakíthatjuk dolgainkat ahogyan szertnénk! Már rég vége a Hasburg uralkodásnak, és már 20 éve vége a kommunizmusnak is...Tehát, hajrá MTA és mondjuk el a hazugságokat, igazságokat, rakjunk rendet!
A hozzászólás előzmenye >> 9. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

SzekeresS2010.06.18. 09:35(9.)

Csatlakozva:
2008.08.26

Hozzászólások száma: 296
Kedves Zoltán!

Mint jászberényi sakkozó teszem hozzá: a sakk szó is innét származik. Poénként meg szokták említeni, hogy még nem sikerült bizonyítani, hogy mi, a magyarok találtuk fel a sakkot.
Ez igaz, de az indiai őssakk, a csatarunga nevében benne van a csata szó.
Ez egy igen-igen érdekes momentum.
Akkor a runga-val kiegészítve csatakör vagy csatarend?
A hozzászólás előzmenye >> 8. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

SzekeresS2010.06.18. 09:29(8.)

Csatlakozva:
2008.08.26

Hozzászólások száma: 296
Igen, elég sok szavunkat kaptunk abból a térségből.
Pl. az úr szó is. amiből az ország is ered.
Feltehetőleg Attila és Árpád népe is onnét jött be, és a heftalita birodalomban látom ezt az 'őshazát', de ők inkább türk nyelvűek voltak, de feltehetőleg a magyarhoz nagyon közeli nyelvi állapotban.
Nem akarok nyelvészeti kijelentéseket tenni, de a egymáshoz kapcsolódó összefüggések logikai vonala erre vezet, ahogyan ebben a cikkban is olvasható.
A hozzászólás előzmenye >> 7. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

szzoli2010.06.18. 09:14(7.)

Csatlakozva:
2010.06.18

Hozzászólások száma: 9
Kedves Sándor!
Most keresgéltem a neten és a következőt ajánlanám: Nyelv és tudomány / Terrorizmus vagy szőnyegszövés? Mi jut eszünkbe az iráni nyelvekről?

Biztos sokan olvasták már, de ki tudja...
Egy kis ízelítő:"iráni eredetű ősi szavak: ezer, kard, nemez, tej, tíz..."
A hozzászólás előzmenye >> 6. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

szzoli2010.06.18. 08:53(6.)

Csatlakozva:
2010.06.18

Hozzászólások száma: 9
Akkor valószínűleg mi szállítottunk ide "marha"ságot..:)
Kár, hogy nem kiáltottuk ezt erőteljesebben a Hasburgokra is!
A hozzászólás előzmenye >> 5. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

SzekeresS2010.06.18. 08:23(5.)

Csatlakozva:
2008.08.26

Hozzászólások száma: 296
Üdvözlöm Kedves Zoltán!

Értem és én is látom a problémát. Valóban, mi a manót keres ott Lehel (Lél) vezér kürtje, ha 1200 körül jöttek be a jászok és hogyan veszthették el nyelvüket, származástudatukat 50-100 év alatt, nyom és népi emlékezet nélkül. (A hivatalos történetírás azért szállított egy jó nagy, ellentmondásos marhaságot.)
Erre csak egy válasz lehet: sehogy és Lél vezér idejében is itt éltek.

Sőt: felhívnám a figyelmet A fantomévek nélkül című fejezet utolsó részében található Kárpát-medencei kronológiájában a i.sz 359. évhez (Úr. 606) írt történethez.

Továbbmenve: a római korban a Jászság területén a yazig (Jászok??) nép élt az 1-2 századtól.
A hivatalos finnugor származáselmélet szerint, azok hogy lehetnének a magyarul gyönyörűen beszélő jászok, mert mi ugye 895-ben jöttünk be, punktum…. Azok csak alánok lehetnek, vagy akárkik, bánja a fene, de magyarok nem. Isten őrizz!!!

A jászok, véleményem szerint ugyanúgy őshonosak a Kárpát-medencébe mint a palócok, matyók, stb.stb. A magyar nyelv mindig is itt élt, őseinkkel együtt…
A hozzászólás előzmenye >> 4. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

szzoli2010.06.18. 07:06(4.)

Csatlakozva:
2010.06.18

Hozzászólások száma: 9
És még valami: Minden jász magáénak érzi a jászkürt legendáját, de hivatalosan senki nem köti hozzánk, hiszen akkor kb. 300 évvel nem tudnának elszámolni a történelmünkben. Most a jászkürt a miénk, vagy csak etetjük a népet?
A hozzászólás előzmenye >> 3. hozzászólás E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

szzoli2010.06.18. 07:01(3.)

Csatlakozva:
2010.06.18

Hozzászólások száma: 9
Kik vagyunk?
Én is ezt kérdezem magamtól...Szeretnék kérdezni...Tehát, ha jól sejtem a jászok az alánoktól az alánok a szarmatáktól származnak, akik ugye már régen itt éltek, élnek a Kárpátok közt. Azt értem, hogy minket mindenki Iránba akar tolni, hiszen végül is onnan eredünk, viszont azt nem értem miért mindenki csak a tatárjáráshoz köti idejövetelünk! Nem lehet, hogy sokkal hamarabb érkeztünk ide? Ja és nem értem, hogy a viharban felejtettünk el "jászul" 50-100 év alatt, ha mi valóban a tatárok elől menekülve csöppentünk ide? Zoli Jászberényből
  E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

Mellár Mihály Vendégként2010.06.04. 09:34(2.)
Sanyikám, ez csodálatos! Faltam a betűket, hízott a májam amíg olvastam könyved befejezô részét. Gratulálok!!!
Nem csak megalapozott, hanem gyönyörűen is van megfogalmazva!
De akkor miért hagytad, hogy nyitott kaput döngessek?
Azért arra nem gondoltam, hogy mi lennénk a sclavi, pedig ... SZKLavi - SZéKeLY itt volt elôttünk és én ilyen tipusú szófejtéssel foglakozom, sôt, most, hogy ez felmerült úgy rémlik, hogy valahol már olvastam errôl, valaki már fejtegette, hogy a székely szó a szegény(paraszt) változata.
A voloh pedig lehet a volk egy tájdivatos változata, tehát a (német) 'nép', melynek területére tolódótt a Nyugat-római birodalom súlypontja.
Üdv Mihály
  E-mail küldéseVálasz a beírásra

SzekeresS2010.06.04. 09:16(1.)

Csatlakozva:
2008.08.26

Hozzászólások száma: 296
A fórumba indítónak beemeltem a honlap Kik vagyunk? című cikkének hozzászólásait, megértést kérve az oda beíróktól.
  E-mail küldése   Hozzászóló honlapjaVálasz a beírásra

  

Új hozzászólás
 
    

 
Generálás ideje: 0.01 mp 

Mottó:

A tévedés be nem ismerése a megoldástól való elfordulással egyenlő és csak árt mindenkinek. Az idő pedig olyan mint víz, előbb-utóbb a felszínre dobja, ami nem oda való.

(Nemtom)


Kezelők
 BEMUTATKOZÁS
 LEXIKON

Online könyvrendelés
Fotóalbumok
Linkek, társoldalak Honlap statisztika

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


Téma bevezető és tartalma


Ma érvényes évszámok

Jelenlegi:2018
Etióp:2010
Kopt:1734
Iszlám:1439
Perzsa:1397
Zsidó:5778
Indiai:1940
Bizánci:7526
Örmény:1466

Az évszámok a számítógép dátumbeállításához igazodnak.

Eltévedt évszámok

Jézus születésétől számolt
TévesHelyes
20251778
Arszakida éra
TévesHelyes
22652018
Szeleukida éra
TévesHelyes
23292082
Róma alapításának érája
TévesHelyes
27712524
Nabú-nászir-éra
TévesHelyes
27652518
Olimpiai éra
TévesHelyes
698 ol. 2 év633 ol. 2 év

Az évszámok a számítógép dátumbeállításához igazodnak.

Információk
 
Ugrás_a_cikk_oldalára

 

Unsoft.hu


Levél a webmesternek


Egyiptomi kopt naptár

Etióp naptár

Iszlám naptár

Honlapok
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Eltévedt időszámítás
  Mocsáry Évelőkertészet
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Elektro-Tec, Gyöngyös
  Ősmagyar nyelvek
  Meglátások
  Eurochess
  Hevessakk
  Agriasakk
  Boricsev Oleg
  Mellár Mihály: Kitalált a kitalált középkor az...
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Tomory Gábor Néptánciskola
  Borostyán Néptáncegyüttes
  Csibészke Néptáncegyüttes
  Mákvirág Néptáncegyüttes
  A gyöngyösi Ringsted utca oldala
  Évelő növények, évelő virágok
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Egyszerű játékok a sakktáblán
  Szkíta Főnix
  The Scythian Phoenix

Statisztika
Te vagy itt a(z)
2766296
látogató!
Ma  672,
ebben a hónapban
10691 látogató volt.
Jelenleg
0 regisztrált tag
és 30 vendég olvas minket.

Üdvözlöm oldalamon!

Oldalt eddig 2766296 alkalommal keresték fel.

Regisztrált felhasználók száma:134
Látogatók összesen 617 alkalommal szóltak a fórum 9 témájához és a honlap cikkeihez.

Legutóbbi 5 felhasználónk:
Gondol-f
enteje
trilla
Teupoko
Albrecht Lajos

Mai legolvasottabbak
III. Évszámok titkai  (6)
1. Bevezető  (5)
I. Bevezető  (5)
II. Az elmélet alapjai  (5)
A KITALÁLT KÖZÉPKOR I.  (5)
2. Az elmélet alapjai  (4)
3. Évszámok titkai  (4)
4. A fantomkor  (4)
5. Fogyatkozások  (4)
Kimaradt-e bármennyi év az időszámítás során?  (4)